Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie en Vertalingen
Core Energetica

OverMij2

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie Core Energetica 

3727

Over mij

Wortels
Ik ben opgegroeid als boerendochter in het dorpje Drouwen in Drenthe, vlak bij de hunebedden. Na in Amsterdam Vertaalwetenschappen (Frans, Engels, Nederlands) te hebben gestudeerd ben ik in Gouda gaan wonen. Daar werd ik moeder van een groot gezin, wat goed te combineren viel met mijn vertaalwerk. Door mijn kinderen leerde ik van binnenuit hoe uniek ieder mens ter wereld komt. Het bracht me bij de opleiding Core Energetica, een vorm van lichaamsgericht zielswerk. Naast vertaler en lichaamsgericht therapeut ben ik ook nog zwemjuf. Ik hou van wandelen, bergen, natuur, tekenen en schilderen, kralenwerk, kunst en cultuur, vreemde talen, lezen en schrijven, deed ooit aan karate maar doe nu graag kundalini yoga om lijf en geest soepel en krachtig te houden.

Core Energetica
Mijn behoefte aan verdieping en zingeving bracht me uiteindelijk in contact met Core Energetica. Ik ondervond in sessies ‘aan den lijve’ hoe mijn gedachten en emoties, mijn lichaam, ziel en geest, elkaar over en weer beïnvloedden. Hoe oud zeer zich in mijn lichaam had opgeslagen, en hoe bevrijdend en bekrachtigend het was om dat los te laten en me bewust te worden van nieuwe mogelijkheden. Via mijn lichaam voelde ik wat voor mij ‘waar’ was en wat niet, wat werkelijk klopte. Door meer lichaamsbewustzijn kwam ik meer in contact met mijn eigen kern, van waaruit er ruimte en energie ontstond om keuzes te maken die bij mij pasten.
In 2010 begon ik mijn praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie. Ik werk vanuit de overtuiging dat je diep van binnen alles al weet. Ik begeleid je graag naar die plek in jezelf van waaruit jij, met liefde, acceptatie en vertrouwen, je kunt openstellen voor die inherente wijsheid en zelf de regie en verantwoordelijkheid kunt nemen over je eigen leven. Ook als je daarvoor langs pijn en angst moet. Ik bied je de ruimte om open alles te onderzoeken en verkennen wat er in je leeft.

Vertaalwerk
Vanaf 2019 zijn mijn vertaalwerk en lichaamsgericht werk bij elkaar gekomen. Ik vertaal het liefst teksten die gaan over de samenhang tussen lichaam, ziel en geest. Het ambachtelijke vertaalwerk doet me altijd goed, en alles wat ik daaruit opsteek neem ik weer mee in mijn lichaamsgerichte zielswerk. De kruisbestuiving over en weer maakt dat ik nieuwsgierig, leergierig en enthousiast blijf.

Drijfveer
Het zoeken naar ‘de juiste woorden’ om een tekst vanuit de ene taal in een andere taal om te zetten, met precies die vertaalslag die de tekst verdient, heeft me altijd gefascineerd. Daarnaast brengt iedere tekst weer een verbreding van mijn eigen horizon, zowel inhoudelijk als tekstueel: heel bevredigend voor mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid.
Het fascineert mij dat ieder mens zijn eigen unieke kracht en kwaliteit heeft, een unieke kern, en dat contact met ons lichaam wezenlijk is om die kracht en kwaliteit vol te kunnen voelen en leven. Het raakt me als mensen de moed hebben om werkelijk naar zichzelf te kijken en zich bloot durven geven. Dan wordt zo voelbaar hoe wij samen mens-zijn, met alle ups en downs. Dan komt ook de ruimte om werkelijk onze eigen weg te gaan, met alles wat we te bieden hebben.

Contact

Willie van Boven

info@willievanboven.nl

 

+31 6 20 39 04 80

(ook WhatsApp)

Bezoekadres

Het Vijfde Huis

Jac. P. Thijsselaan 45

2803 RT Gouda

Postadres

Westerom 18a

2802 EX Gouda

Privacybeleid   –   Copyright 2020   –   Willie van Boven